Az úgy volt, hogy már elsőre tudtam nem szokványos viszonyunk lesz, de akkor még nem lobogott a tűz, hiszen mondhatni éretlen volt még a "kedves", ma viszont borítékolható a bele-bele szerelem!
Hiszen már megjelenésével belopta magát a szívembe, ha lehet azt mondani egy zöldségre, hogy elegáns, akkor nekem Ő az! Formájával, egyedi bordázatával kissé kilóg a sorból, legyen nagy, vagy akár kicsi, minden formában tekintetet vonz. Tölteni állom, vastag húsa masszív tartást biztosít!
Alig várom már, hogy lássam kibújni a földből első palántáimat, és szüretelhessem saját terméseim.
Nálam Ő az idei év első számú nagy kedvence, neve Monte Rosa (paradicsom),ma reggel kétféle mód került az asztalra. Ezt a kalapost körözöttel töltöttem meg, Saját készítésű túró, tejföl, sós paprikakrém, őrölt kömény volt a töltelék, és a kalap felhelyezése előtt morzsakenyérrel lett megszórva.
A kalap nélkülit főtt tojáskrémmel, vagyis főtt tojás, vaj, tejföl, só került krémesítésre, majd a paradicsom belsejébe. Díszítésként a morzsakenyerem utolsó morzsáival szórtam meg.
Ebédre dinsztelt káposzta volt, curys, gombás rizs, és sült hal.
Egy fej hagymát megdinszteltem, majd rádobtam a felszeletelt káposztát, sóztam, és lepirítottam. Tálalás előtt egy fél citrom levét öntöttem rá.
A haltörzset a gerincénél félbevágtam, hal fűszersóval ízesítettem, szalonna csíkokkal megpakoltam a bőrösebb felét, és fél óra alatt megsütöttem.
A rizst sós vízzel megfőztem, az előre lesütött gombát kivettem a mélyből, és egy serpenyőbe felolvasztottam, A megfőtt rizst ráöntöttem, egy kanál tejfölt.és egy csipet curyt tettem hozzá, majd összemelegítettem.
Vacsorára az hal másik felének egy része került az asztalra.