Reggelire pazar lakomám volt! Hering krémmel töltött Monte Rosa paradicsom.
Az olajos heringfiléhez adtam pár főtt tojást, egy kanálnyi joghurtot, pár darab fokhagymát reszeltem, és megszórtam hal fűszersóval, majd egy villa segítségével összetörtem, mondhatni rusztikus darabokra aprítottam. . A paradicsom belsejét kiskanállal kivájtam,és beletöltöttem a heringkrémet.
Tálaláskor, megszórtam morzsakenyérrel, amit előtte egy serpenyőben felmelegítettem, Isteni volt! A hagyományos kenyér labdába nem rúghatott volna emellett az étel mellett!
Nagyon finom, különleges ízű paradicsom, a vastag húsa miatt, nagyon jól lehet tölteni. A magokat elültettem, remélem sikerül a nyáron saját termésként élvezni!
Ebédre a halból készült krém maradéka is felhasználásra került, Egy tepsis étel készült, Két felvonásban főztem kukorica darát, egy sós paprikásat, és egy szerecsendiósat, de csak azért, két adagot, mert egy nem fedte be a tepsimet.
Egy pohár kukoricadarát, 2 pohár vízben főztem meg, majd picit hagytam dagadni, és beleöntöttem egy kivajazott tepsibe. Nem volt sok halkrém, ezért egy csíkban a szélén végigkentem, majd brokkolit főztem, és azt raktam a puliszkára, Két kisdoboz tejfölt sóval, majoránnával, és reszelt fokhagymával összekevertem,egy csöpp vizet öntöttem hozzá, hogy folyékonyabb állagot kapjak, majd ráöntöttem a brokkolikra.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sült.
Igazándiból mind a két féle puliszka jó volt,jól passzolt a tejfölös brokkolihoz.
És még a szomszédnak is ízlett. mivel annyi lett, hogy bőven adakozhattam belőle, úgy, hogy még vacsorára is maradt!