Reggelire a tegnap ebédkor félretett, főtt babot készítettem el. Egy fej hagymát felszeleteltem, egy kis zellert sajtreszelőn lereszeltem, és a babbal együtt egy kevés vajon megdinszteltem. Amikor már kellően pirult, két tojást egy kevés sós paprikakrémmel felvertem, és ráöntöttem a zöldségekre.
Úgy szerettem volna egyben megsütni, de sajna a bab sok volt, és amikor fordítottam atomjaira esett, itt-ott maradt csak egybe. De bánatomat feledtette a csodás laktató lakoma, amihez ecetes cékla volt a kísérő.
Ebédre gyorsan kellett valamit összedobnom, ezért a főtt- sült zöldségek mellé tettem le a voksom.
Zellert, karalábét, sárgarépát, és egy krumplit felszeleteltem, majd sós vízben megfőztem, utána repceolajon lepirítottam, majd friss töpörtyűvel, és savanyúsággal tálaltam.
Vacsorára almás, körtés, birsalmás kompót volt, A mélyből már tegnap kivettem egy adag birsalmát, ami mellé felkockáztam egy körtét, és egy almát. Leöntöttem annyi vizel ami elfedte és megszórtam őrölt fahéjjal, Amikor a víz elkezdett forrni, lezártam a gázt, és hagytam a gőzben tovább puhulni a gyümölcsöket.