Megint eltértem a reggeli almától, gyenge voltam és elcsábultam, így rántottát ettem zellerágyon, sós paprika krémmel, és majonézzel.
Ebédre olyan jól elterveztem, hogy zeller krémleves lesz, kapros krumpligombóccal, de ugye a sors közbeszólt. Már a delet is elütötték, mikor feleszméltem, hogy neki kell kezdenem az ebédkészítésnek, és mivel az eredeti tervemnek, kb majdnem egy óra kell, így gyors váltásra kényszerültem, és barna rizs készült gombapörkölttel.
Amíg a zacskós barna rizs megfőtt, kb 3o perc, lazán elkészült a gombapörkölt. Kora reggel kaptam egy adag barna csiperkét, amit tölteni szerettem volna, vasárnapi ebédként, de ugye az a fránya gyorsan rohanó idő közbeszólt!
A gombáról azt mondta egyszer az egyik ismerősünk, hogy csak fokhagymát szabad hozzá tenni, a vöröshagyma nem barátja, így én már évek óta eszerint cselekszem. A krémes állag eléréséhez a vaj ad segédkezet, amit most ghí, vagyis sült vaj formájában került az ételbe.
Az elkészítése nem kíván nagy szakértelmet, a ghíre rádobtam pár gerezd felszeletelt fokhagymát, a gombát, köményt, és sót. Pár perc alatt a gomba vizet eresztett, és fedő alatt ebben a lében párolódott addig amíg a víz el nem tűnt és a gomba pirulni nem kezdett, ekkor a mélyből elővett petrezselyemmel megszórtam két evőkanál vizet adtam hozzá és két kanál laktózmentes tejfölt, újabb pár perc következett míg a hozzáadott víz el nem főt és a pörkölt fel nem vette sűrű, krémes állagát.
Mivel a pirospaprikás szaftért nem nagyon rajongok, így a paprika csak dekorációként, szó szerint szemnek kedvezőbb, színesebb látképért került az ételre, édes nemes formában. Ha nem lenne gyomorproblémám, tuti nem csak dekorként, hanem az ételbe chili formájába került volna egy kevés.
Vacsorára joghurt volt.