Már régóta motoszkált a fejemben egy valamilyen sós majdnem "felfújt" ötlete, de valami miatt mindig napoltam, viszont ma végre elkészült!
Elég hosszú lenne leírni, de megpróbálom rövidre fogni,
- sós paprikakrémmel ízesítve megfőztem egy pohár kölest,
- egy adag spenótot fokhagymával lepirítottam,
- serpenyőben átforgattam, egy előre dinsztelt, fagyasztott mirelit gombát,
majd mindezt összekevertem!
Már így is fogyasztható lett volna, de nem álltam meg itt,
- felvertem pár darab tojásfehérjét egy csipet sóval,
- a tojássárgákat a kölesmasszához kevertem,
- a kemény habot szintén,
és ezt a lágy masszát egy sütőpapíros tepsibe öntöttem.
Előmelegített sütőben, 2oo fokon, 3o perc alatt készre sült.
Tálalás előtt pár kanál spenótot, és két kanál gombát (amit a kölesbe nem tettem bele), összekevertem, egy tojássárgával, és egy kiskanál amarántliszttel, öntöttem rá két kanál vizet és lassú tűzön összefőztem,
Finom volt,de sokáig készült, és ezer mosatlant hagyott hátra.
Vacsorára aszalt meggyet ettem.