Számtalan helyen szembe jött már velem a házi készítésű kubu lé, de soha egy receptet sem olvastam el, mivel 98%-ban vízfogyasztó vagyok, és évente 2-3 alkalommal iszok valamilyen rostos gyümölcslét.
Viszont tegnap úgy éreztem, hogy a beteglátogatók által összehordott pár darab naranccsal, ideje valamit kezdenem. Nagyon finom sárgarépám van, így arra gondoltam, hogy megpucolok 2 darabot és felteszem főni, majd a narancsok frissen préselt levével összeturmixolom, és kész is az én házi kubu levem.
Az elképzelést tett követte! A répát egy csipet sóval, és kevés vízzel feltettem főni. Amikor megfőtt, hagytam kihűlni, majd hozzáadtam a kifacsart narancsok levét, és botmixerrel alaposan összeturmixoltam.
Egy sűrű krémes levet kaptam, ami tökéletes vacsora volt! Igaz nem én lennék, ha nem kísérleteztem volna vele tovább, így el kell mondanom, hogy a feléhez 2 napja beáztatott, szárított csipkebogyó levét 1:1 arányban öntöttem, és fahéjjal megszórva ittam meg. Ez sem volt rossz. A fűszerekkel merészebben lehetne bánni, de most a gyomrom nem engedi, ezért nem lett aktívabban ízesítve.
Így készült el az én 3 összetevős alap kubu levem, ami sárgarépából, narancsból, és vízből állt össze, habár nem három, mert a só kimaradt, na meg a fahéj... de ez már csupán ízlés, és részlet kérdés, mert ha nem tesznek hozzá sót, akkor sem dől össze a világ, és ha fahéj sem kerül bele, úgy is lazán fogyasztható (szerintem).