Reggelire sárgarépát, és zellert reszeltem, egy tojással összekevertem, kb egy kanálnyi kenderliszttel megszórtam, sóztam, és ekkor tekintettem meg a mákot, amit eredetileg reggelire szerettem volna gyümölccsel enni, Gondoltam nem lesz rossz az a zöldségekhez sem, ezért megszórtam a már félig összekevert reszelékeket, és talán itt léptem félre, mivel szokásomhoz hűen SZÓRTAM, szórtam, és nem kanállal adagoltam, ezért egy csöppet több ment mint kellett volna, a végeredmény kissé túlzottan mákosra sikeredett, de azért bőven ehető lett.
A fent leírtakat egy villa segítségével összekevertem, majd 3 lapos fasírtszerűséget formáztam, és forró zsiradékon mind két oldalát pirosra pirítottam.
Zöldségfasírt, tócsni, nem nagyon tudom minek nevezzem, hiszen én a fasírtokhoz sem használok prézlit, ami talán a különbsége lenne? Végül is teljesen mindegy, hiszen csak a végeredmény lényeges.
Önmagában is jó, de most fokhagymás, tárkonyos tejföllel tálaltam, de bármi mellé tökéletes feltét.
Ebédre brokkoli, és karfiol lett bundázva, na de megint hogy jártam : ) valami apropó kapcsán a bunda félig önállósította magát, és a forró olajban a karfiol esetében vetkőzésbe fogott... ezért gyorsan sütő be, szilikonos papír elő, és már ment rá a bundás karfiol, s brokkoli. Még szerencse, hogy pont akkora készült el a tora, így a sütő pont meleg volt.
Így lett ma kétfogásos ebédem! Előételként az olajban vetkőző került terítékre.
A palacsintás bundát, tojás, burgonyapehely, hajdinaliszt, só, szerecsendió + szódavíz alkotta. Köretét a reggelinél kimaradt reszelt sárgarépa, zeller, reszelt alma, felkockázott lila hagyma, és tárkonyos majonéz adta.
Mire a tepsiben készre sült a "maradék" zöldség, egy fél sárgarépát, pár darab krumplival összevágtam, a répát nagyon apróra, hogy mire a burgonya megfő, addigra a répa is puha legyen, majd vajjal, és majoránnával egy botmixert segítségül véve, krémesítettem,
Vacsorára a mai csodás napsütés okán, fagyi ehetnékem támadt. Fejben feszt egy fagyizónál jártam, de ugye ez lehetetlen, így marad a házi mindenmentes fagyi! Mondjuk aminek sok bolti a lába nyomába sem léphet!
Nem kell sok minden hozzá, csupán csak apróra kockázott, lefagyasztott banán. Elviekben ennyi, és más semmi, de mivel én szeretek kísérletezgetni, és kíváncsi voltam miként reagálok a kakaóra, így kapott még egy adag kókuszt, egy kanál tejfölt, és így lett a mixer martalékává. Amikor krémesen sima állagú lett, akkor a felét kiszedtem, és kapott egy csapot kanál kakaót, Azzal újra összekevertem, és már kész is volt a két ízű banános, csokis kókuszfagyi.
Sajna a kakaóra még mindig rosszul reagálok, így nem maradt más hátra, mint tovább tartani a megszorításokat, Lehet nem lesz elég a hátralévő 3o nap?
Amaránttal szórtam meg a fagyi kelyhemet, aminek köszönhetően, olyan érzésem volt, mintha tölcsér is lenne hozzá :D