Amikor a lehetőséget a sors kínálja, nincs más feladat, csak felismerni és élni vele! Ez a morzsakenyér is így született, Szerettem volna tegnap reggel kihasználni a reggeli forró sütő erejét, két tepsit megsütni egyazon idő alatt, így a tepsis egytál mellé egy kétszersültkenyeret is elkészítettem.
Chia magot 3x vízmennyiségben beáztattam, majd amikor kocsonyássá vált, amaránt lisztet, sót, szódabikarbónát, ecetet, olajat, és annyi vizet adtam hozzá, amitől kenhető massza állagúvá vált, De a chia magon kívül, semmit sem mértem, ezért amikor a sütőből 1o perc múlva kivettem, hogy felszeleteljem, azt vettem észre, hogy atomjaira esik, vagyis nem fogta össze a chia. Elszomorodtam, de nem vettem ki, gondoltam majd kezdek vele valamit. 3o percig sütöttem, ekkor kivettem, és egy villával összetörtem, összekevertem, majd vissza tettem a lekapcsolt forró sütőben, hagytam had száradjon meg teljesen.
Amikor tegnap elkészült, arra gondoltam, majd jó lesz morzsának egy totus gombóc tetejére, de egy része előbb került felhasználásra.
AZ előző napok ételeiből, volt pár maradékom, spenót, gomba, így gyorsan összeöntöttem egy serpenyőben, átforgattam, és két tojással készre sütöttem, de mivel az én ízlésemnek túl száraz lett a végeredmény, így kapott 2 kanál görög joghurtot, és a tetejére meg ment a tegnap készült, kétszersültnek indult "morzsakenyér"..
Tehát csupán csak fantázia kérdése, és a félresikeredett kenyérpótlót is meg lehet menteni!