Vacsorára almás, kakaós, magvas chia puding készült.
Fél deci chia magot, másfél deci házi zabtejjel összekevertem, megszórtam kakaóporral, majd egy fél reszelt almát száraz serpenyőben enyhén megpirítottam és a chia maghoz adtam. Egy evőkanálnyi repceolajjal leöntöttem, majd egy botmixerrel krémesítettem. Ha a botmixert használom, nem kell órákat várni, hogy a mag felszívja a folyadékot, akár 1o percen belül fogyasztható.
Amikor elkészültem, egy pohárba rétegeztem, két chia közé pár kanál puffasztott amaránt került, és a tetejére,pedig tökmag, és sós mogyoró.
Érdekes ízélményben volt részem, Az alma csak annyira édesítette meg a pudingot, hogy a kakaó keserűséget elvegye, de nem volt édes tőle, A magvak az egésznek adtak egy kis pikantériát, a tökmag sima só nélküli léte, a mogyoró enyhén sóssága nagyon jól passzolt ehhez a kreációhoz.
Ez sokkal finomabb volt, mint az előző! Lehet még a végén megkedvelem ezt az "édességet"? A kakaó sokat dobot rajta, de ha csokival készülne, mondjuk egy kis tejszínnel karöltve, hmm, lehet első számú seperces édes kedvenc lenne?