Kaja - kúra

Kaja - kúra

Szuper ebéd, és gm besamel

2017. február 26. - önismereti utazó

Három hónap után, a héten végre elindultam bevásárolni! Ennek köszönhetően számos furábbnál furább alapanyagra tettem szert, chia mag, quinoa, teff mag, amaránt liszt, zsírtalanított lenliszt stb... A tegnapi chia puding után, ma a quinoara esett a választásom. Mivel nem szeretek méricskélni, így…

Tovább

Nem csak főzelék

Sokan nem szeretik a spenótot, holott nem csak főzelék készíthető belőle! A főzelék verzióval én is hadilábon állok, mivel bár megeszem, de valamiért mégsem a kedvenc ételeim egyike, holott tudom, hogy a szememnek kifejezetten jót tesz, és mindig más sűrítési móddal készítem, hogy egyszer talán majd…

Tovább

Első chia próbálkozásom

Reggelire a tegnapi rakott gomba maradéka volt. Hidegen sem okozott csalódást, remek kis étel! Ebédre ismét maradék került az asztalra, ami nem volt más, mint a héten készült bableves. Vacsorára chia puding készült. Elkezdtem a növényi tejgyártást. Tegnap este egy pohár hántolt zabot, és egy…

Tovább

Gombás rakott

Reggelire egy jó kis gombás rántottát készítettem, és céklával meg pirítóssal került terítékre. Ebéd nem volt, de helyette egy kiadós vacsi készült! Hajában főtt kiflikrumplit megpucoltam, felkarikáztam, és ez került a tepsi aljára, amit előtte egy kevés fűszeres gombás olajjal megkentem.…

Tovább

Sült zöld lencse, és társai

Reggelire egy szelet sütőtököt ettem. Ebédre csőben sült zöldségek voltak. Eredetileg lencseleves készült volna, de nem volt kedvem levest enni, így hajában sült kiflikrumplit, lila hagymát, fokhagymát, sárgarépát, és egy napra beáztatott lencsét sütöttem pesztoval leöntve, és durva szemű sóval…

Tovább

Első élesztős gm kenyér

Elviekben nem ehetnék élesztőt, mert a gyomromnak nem tanácsos, de ma mégis megpróbáltam egy élesztős kenyeret sütni, csak azzal a  fránya idővel nem számoltam, így a kenyerem nem kelt meg rendesen (habár fogalmam sincs sikér nélkül milyen kenyérnek kellene "belügyileg" lennie), de azért ehető…

Tovább

Totus zöldbabfőzelék

Reggelire vajas zsömle volt, paradicsomos heringfilével. Ebédre elviekben zöldbablevest akartam csinálni, de annyi répát ettem a hétvégén, és nem volt kedvem a leves főzéshez sem, így egy totu tejföllel készült zöldbabfőzelék került az asztalra, amit önmagával sűrítettem, vagyis krémlevesnek is…

Tovább

Sárgarépás, csicseriborsós padlizsánkrém

Imádom a kencéket, vagyis a krémeket, amiket pirítósra kenve, vagy pékáruba téve, esetleg pár nyers zöldséggel, netán egy frissen sült lepénykenyérrel bármikor, bárhol fogyaszthatók. Most egy szokatlan párosítást próbáltam ki, csicseriborsót, sárgarépát, és padlizsánt tárkonnyal fűszereztem. A…

Tovább
süti beállítások módosítása