Kaja - kúra

Kaja - kúra

Egy hónapja

2017. február 25. - önismereti utazó

A héten volt egy hónapja, hogy elkezdtem az ételekkel való "gyógyulást"! Bár a gyomrom továbbra is jelez, valami még mindig nincs rendben, de ha egy tízes skálán kellene jelölni, hogy a kezdeti januári fájdalomhoz képest most mennyire fáj, mondjuk ötöt mondanék. Jelentős javulást értem el, és kíváncsian várom mit hoz a következő hónap, mert ha a teóriám, ami már egyszer bevált, most is eredményes lesz, akkor a következő hetek jelentős változásokat hoznak.

A tejtermékek tiltása okán az ízületeimnél is várható változás, ha csak nem a műtét kapcsán van valami olyan belső folyamat, amire az ételek ereje nem hat. Azt mondják az vagy amit megeszel! Ha ez igaz, márpedig van benne valami, akkor számos problémától meg kell, hogy szabaduljak, pont úgy mint az első alkalommal. Hiszen, az állati eredetű termékek majdnem teljes mértékben kizárva, a tojás, és a zsír kivételével. A glutén szintén kicsukva, és a cukor, és az édesítők köre sem játékos, habár a cukor hébe hóba feltűnik, savanyúság, és házi paradicsom készítmény formájában, de ezt az engedményt meg kellett tennem, mert rengeteg savanyú csücsül a kamrapolcon, és a boltban kapható friss zöldek inkább ellenszenvet keltenek bennem, mert tudom, hogy egy tökéletes zöldség eléréséhez mi mindenre van szükség, az eltarthatóságáról nem is szólva, köszönöm, de inkább a cukros savanyú, mint a bolti paprika, paradicsom és uborka! De ezzel nem azt mondom, hogy én nem veszek boltban zöldségeket, hiszen a tavasz közeledtével szó szerint kívánom a friss paradicsomot, paprikát, de télen nagyon kerülöm ezek bolti kínálatát! Ugyanis, ha saját terméseimet szeptember végén, októberben zölden leszedem, és újságpapírral soronként elválasztva papír dobozba teszem akkor szép lassan beérik. Igaz nem teljesen olyan íze van mint a nyárinak, de tudom, hogy ez vegyszermentes saját termés. Idén kaptam egy fél láda paradicsompaprikát, ami szintén decemberig kitartott.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandkura.blog.hu/api/trackback/id/tr1512286615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása