Reggelire egy gyors vörös lencsepástétomot dobtam össze, amit az este sütött, és lepirított kenyérrel fogyasztottam el,
Vörös lencsét sós vízben megfőztem,
majd, csirkezsírt, őrölt borsot, petrezselymet és fokhagymát összeturmixoltam, és a további lágyítás, krémesítés okán még egy kis kocka vajat hozzáadtam.
Tálaláskor nem tudtam ellenállni a friss főtt-füstölt szalonnának, így kis kockákat vágtam, és az uborkák közé beékeltem.
Ebédre, ismét szendvics került az asztalra, de most mondhatni meleg változatban. A reggeli olyan laktató volt, hogy eszembe se jutott az, hogy a délelőtti kiruccanásom alkalmával valamilyen gyorsan elkészíthető ebédféleségnek valót vegyek, Így alakult úgy, hogy egy sárgarépát lereszeltem, vajon saját frissen szedett medvehagymával lepirítottam, szórtam rá sót, és egy olajos hal konzervet ráöntöttem, majd egy kiskanál mustárt és két kanál tejfölt tettem rá, átforgattam, és már ment is ez a meleg halsaláta a kenyérbe!
Vacsora a késői ebéd okán elmaradt!