Az úgy volt, hogy növényi csuszát akartam enni, de a napok óta bennem tomboló kenyérláz, nem bírt tovább, és elkezdtem túrós kenyér recepteket keresni! Természetes, hogy nem maradtam recept h,így a következőkből állt össze:
-25 dkg túró
-25 dkg liszt
-egy csomag szárított élesztő,(habár ezt tuti elhagyhattam volna, mivel nem vártam arra, hogy elkezdjen dolgozni, így a végeredmény formájában nem sok vizet zavart!
-só
-őrölt kömény
-sós paprikakrém
-olaj
-tej
-és innentől jött a buli kukorica liszt
-gm mentes zabpehely liszt,
-kendermagliszt
mivel hol tej kellett, hol liszt!
A végeredmény a túró miatt egy belül puha, alul jól átsült lapkenyér formátum lett!
Előmelegített sütőben közel 5o percig sült,
Ízre nagyon finom volt, de a puhasága miatt nekem nyersnek tűnt, de nem mondhatni, hogy az volt, ezért
kíváncsian várom, hogy ha a diéta letelik (még 2 nap), a túrót hagyományos sikér tartalmú lisztel összegyúrva, és normális élesztővel kelesztve milyen kenyér sül ki belőle?