A pár napos betegeskedés és egyhangú táplálkozás után ma ízekre vágytam, "normális" ételekre!
Így a reggelim az előző posztban feltett kétszersült volt, padlizsánkrémmel, és friss zöldségekkel,
Az ebéd cukkinis krumplifőzelék, és egy érdekes falafel hasonmásból kerekedett ki,
A főzelék majdnem önmagával lett sűrítve, de kapott előtte egy kis teff mag lisztet. két kanál tejfölt, és egy kevés kenderolajt.
A falafel hasonmás, fél napig áztatott lencse, és sárgaborsó, reszelt krumpli, apróra vágott spenót, teff liszt, só, tojás, durvára tört koriandermag, és egy csapot teáskanál szódabikarbónából állt össze. A reszelt krumpli kivételével, mindent beletettem egy edénybe, és egy botmixerrel majdnem teljesen pépesítettem. Ezután hozzátettem a reszelt krumplit, jól összekevertem, majd fél órára félretettem, Ugyanis a szódabikarbónának kell dolgozni, mert ha nem hagyunk neki időt, és rögtön sütjük, akkor sülés után a belsejének nem lesz laza szerkezetet. Már a hagyományos falafel készítésekor kipróbáltam, és nagyon nem mindegy, hogy pihen, vagy nem!
A végeredmény finom volt, de nem tudom miért, a tegnapi vendégeknek készült fasírt, sokkal intenzívebben "csiklandozta" a kíváncsiságom. : ) Mármint a sülő fasírt illata, nagyon kóstolásra csábított, de... ugye az a fránya tiltólista.
A főzelék különleges, és egyedi volt, mivel a cukkinit oda tettem főni 2 babér levéllel, 2 gerezd fokhagymával, és szerecsendióval, majd kapott pár karika krumplit, Amikor megfőtt a fent leírt mód sűrítettem!
Vacsorára a déli fasírt lett továbbgondolva.
Rizslapba tekertem a hamis falafelt.
De a változatosság kedvéért, feltekeréskor tettem bele egy csík trappista sajtot, majd forró olajban megsütöttem.
Mivel egy csomag mirelit spenót felét tettem bele a déli fasírtba, így a maradékot a vacsihoz, ledinszteltem sóval fokhagymával és kenderolajjal, majd két kanál mascarponeval, kevés laktóz mentes tejjel besűrítettem, s ez volt a rizstekercs körete.