Már ki voltam éhezve egy kis rágcsára, de valamiért nem volt kedvem nekiállni.
Ma végre elkészült a kedvenc 1x sült, 2x sültem!
Teff liszt,
hajdina liszt,
chia mag,
víz,
só.
Egy edénybe beleöntöttem a kétféle lisztet, egy kanálnyi chia magot,sót és vizet. majd összekevertem és vártam. Kb 5 perc múlva annyi vizet öntöttem hozzá, hogy egy kenhető masszát kapjak, amit sütőpapírra öntöttem és egy spatulával szétkentem.
Előmelegített sütőben 2o percig sült, majd a sütőt elzártam, egy éles késsel felkockáztam. és vissza tettem további 1o percre száradni,
Mivel a múltheti gomba hűtőbe pakolása közben gyártottam egy adag fűszeres gombazsírt, itt volt az alkalom kipróbálnom, mit is raktam össze?
Kétszersült, gombás zsír, sült hagyma,
A gombás zsírt, lepirított gombaszár, zsír, vaj, só, kömény, fokhagyma, sós paprikakrém, és petrezselyemzöld alkotta.