Ebédre halat terveztem, de a köret kérdésében nagyon képlékeny elképzeléseim voltak, így egyszerre többféle alapanyaggal kezdtem el dolgozni. Káposzta, sárgaborsó, és quinoa.
A pár órája ázott sárgaborsót, sós paprikakrémes, babérleveles vízben tettem oda főni, majd kb forrástól számított 1o perc után úgy gondoltam, hogy a szintén beáztatott quinoat, nem külön főzöm meg, hanem együtt a borsóval, és sörélesztő, meg egy kevés vaj kíséretében lepürésítem.
Így készült el életem első, NEM sárgaborsó Főzeléke! A káposztából köret lett, dinsztelt káposzta formájában. Hagymával, sóval, és pár szem egész köménnyel, dinszteltem össze a káposztát.
Főfogásként gluténmentes bundás hal került az asztalra. A panír amarántliszt volt, majd a szokásos sós tojás fürdő következett, és végül a burgonyapelyhes panír zárta a panírozó sort.
A tálalás kissé gagyin sikeredett, mivel egy maréknyi rukkolát felaprítottam, mert arra gondoltam belekeverem a pürébe, de nem mertem, így csak a tányérra helyeztem.
Ismét jól vizsgázott a pürének kísérőjeként szolgáló sörélesztő. Szó szerint belopta magát a szívembe!
Vacsorára, csak, hogy keretes legyen a nap, ismét lapkenyér készült, de most töpörtyű, és majonéz nélkül, zeller, sárgarépa, rukkola, hagyma, és paradicsom került a lapra, majd egy repceolajos mustáros kurkumás öntetett kreáltam pici sóval, és vízzel hígítva.
A kerek forma elejét levágtam, mert arra gondoltam így szebben fotózható, de tévedtem!
Megpakoltam a zöldségekkel, leöntöttem a mustáros szuper lötyivel, majd megpakoltam rukkolával.
Amikor feltekertem, mégis úgy döntöttem, középen vágom ketté, így felesleges volt az egyik oldalát előre levágni!
Nekem nagyon bejött ma ez a hajszálvékony lapkenyér. Nem kell órákig sütni, és változatosan elkészíthető. Csak a sütési időre kell NAGYON odafigyelni, mert ha túlzottan megszárad, akkor törik, és nem tekerhető!