Tegnap rántott csirkemell készült, egy nem mindennapi, de valószínűsíthetően rendhagyó körettel,
Csirkemell készült burgonyapelyhes bundában és mellé egy kelbimbós mascarponés krémfehérsajtos kiflis "felfújt"(? vagy minek nevezzem), készült.
A kelbimbót megfőztem vegetás vízben, a mascarponét és a krémfehérsajtot összekevertem, majd összeforgattam a főtt kelbimbóval, és mivel eléggé folyékony lett az egyveleg, így sűrűsítés gyanánt egy kiflit felkockáztam és közé kevertem. Melegen is jó, de hidegen még jobb volt.
Mivel nem volt kedvem ma hideg rántott húst enni, így tegnap hagytam pár szeletet, amit fokhagymás, aszal paradicsomos olajba tettem így ma csak annyi dolgom volt, hogy felkockázzam és a paradicsommal együtt, meg egy kanál paprika krémmel és egy kanál vegetával összeforgatva folpackba csomagolva fél óra alatt készre főzzem, majd amikor kivettem a forróvízből, hideg vízbe tettem ( kb 1o percig), utána egy serpenyőben a fólia eltávolítása után körbepirítottam.
batátás - krumplis, sült hagymás, vajas burgonyapürével tálaltam.
Amikor elkészültem nagyon hiányzott még valami a tányérról, ezért úgy döntöttem, hogy pár csepp tökmagolajjal kiegészítem és mivel a majoránna sem ront rajta, azzal megszórva tálalom. Jó döntésnek bizonyult, a tökmagolaj fergetegesen jól passzolt ehhez az ételhez!