Kora reggel kedvenc téli reggelim került az asztalra, bár már lassan kilábalunk a télből, hiszen naptárügyileg is tavaszt írunk, de ez engem reggeli fogyasztás közben egy cseppet sem zavart! Hajában sült krumpli, sárgarépa, vaj, sült és nyers hagyma volt a reggeli lakoma.
Ebédre paradicsomos káposzta volt, bundás kenyérrel.
Szokatlan párosítást találtam ki, de nagyon finom volt! A felszeletelt káposztát sós, majoránnás vízben megfőztem, majd egy vajas hajdinalisztes rántással besűrítettem. Tükörtojást gondoltam feltétnek, de menet közben meggondoltam magam és bundás kenyér lett. A tojást sós paprikakrémmel felvertem és abban forgattam bele a kenyeret.
Tálaláskor nyers káposztával, és majoránnával szórtam meg. Nagyon jó ellentétet alkotott a nyers káposzta frissessége, a főzelék krémes lágyságával szemben.
Vacsorára alma volt.