Reggelire egy alma volt.
Ebédre a frissen készült totuból répás, csicseris csusza készült.
A csicseriborsót már tegnap elkészítettem, egy éjszakán át áztattam, majd sós vízben kb egy óra alatt puhára főztem. A sárgarépát az utolsó negyed órában hozzátettem, és majdnem puhára főztem, azért majdnem, mert eredetileg tovább szerettem volna vele dolgozni, de mivel ma hirtelen köszönt rám az ebédidő, és a tervezett répás recepthez sokkal több idő kell, ezért tervmódosítás következett! Pár kanál csicserit, és egy répát, amit felszeleteltem, egy kevés kókuszzsíron lepirítottam, majd megszórtam totuval, meglocsoltam a pesztos tejföllel, és pirított füstölt szalonna kockával koronázva tálaltam.
A csicseri "lisztessége" majdnem egy tésztához tette hasonlóvá az alapot, tömény volt, de mégsem, hiszen amikor a répára haraptam üde frissességet kaptam, így az ellentétes ízek harmonikus egyveleget alkottak.
Vacsorára frissen sült sós csirketöpörtyű " chips" volt, igaz ez talán határeset, de húst nem tartalmaz, és a zsír meg kell! Savanyúsággal kitűnő lakoma volt.