Reggelire halas, répás, zelleres, krumplis rizstekercset, és fasírtot készítettem,
A rizslapot kétféle mód tekertem fel. Az egyiket simán, mint a rétest, a másikat hagyományos rizstekercselő formán, vagyis a két szélét behajtva és utána feltekerve, hogy a töltelék bezáródjon a közepébe.
A töltelék:
sárgarépa, zeller, krumpli, valamilyen halfilé, és halas fűszer só. Ezt kevertem 1 tojással össze, és ez került a rizstekercsbe. Majd mivel kevés maradt, tettem hozzá, még egy tojást, reszeltem egy kevés répát, és megszórtam kendermagliszttel. Ebből lettek a fasírtok,
Amerikai káposztasaláta maradékkal, és majonézes reteksalátával került tálalásra. A reteksalátában nem volt más, csak retek, és majonéz.
Ebédre a tegnapi vajas bablé maradéka, és a reggeli tovább gondolva került a tányérra.
Forró olajban dobtam a reggel tepsiben sült maradék rizstekercset, és a fasírtokat, és dinsztelt káposztával került a tányéromra, de nem volt jó hozzá, kellett egy gyors fokhagymás tejfölt keverni, mert ehhez valamilyen tejfölös cucc sokkal, de sokkal jobban dukál!
És igen, akár mennyire olajtól tocsogós, akkor is a rizstekercs olajban sütve sokkal jobb!
Vacsorára sóskacsusza készült,
A szalonna kockákat a 24. pillanat utánig sütöttem, így volt két három kocka ami majdnem szénné égett! : )