Hajnalok hajnalán, midőn az ágy kidobott, arra gondoltam gyorsan összedobok egy kétszersültet, és egy zsömlét, csak, hogy legyen már végre tartalék a mélyben.

A kétszersült a következő alapanyagokból állt össze,
- fél pohár puffasztott amaránt,
- fél pohár (nyers) napraforgó,
- fél pohár hajdina liszt,
- fél pohár lenmagliszt,
- egy teáskanál szódabikarbóna,
- egy kupak ecet,
- egy teáskanál só,
- egy evőkanál kendermagolaj,
- 1 pohár víz.
A szárazanyagokat a szódabikarbóna kivételével összekevertem, majd ráöntöttem a szódabikarbónát, és arra az ecetet, Vártam egy picit, és utána ment a víz, Alaposan összekevertem, és egy tepsin,a szokásos mód, egy pohár segítségével, két papír között 3-4 mm vékonyságúra nyújtottam. Előmelegített sütőben 1o percig sütöttem, ekkor kivettem, és egy késsel kockákra vágtam,majd visszatettem, és 3o percig sütöttem, ekkor a lapokat megfordítottam, hogy a másik fele is kellően megszáradjon, és a már lezárt sütőben, hagytam kihűlni.
Nagyon finom roppanós kétszersült kerekedett ki belőle.

A zsömle ismét csalódást okozott!
- kukoricaliszt,
- amarántliszt,
- kölesliszt,
- burgonyapehely,
- szódabikarbóna,
- ecet,
- olaj,
- víz alkotta az alapanyagokat, és szokásos mód készült, de egyre jobban azt érzem, ez nem az én ételem! Míg a lapkenyér, illetve kétszersült jól működik szendvicsalapként, vagy csak rágcsának, addig a zsömle, és a kenyér ebben a paleos, gluténmentes formában, nem az én világom!