Ebédre halat készítettem, a már bevált halas fűszersóval megszórtam a vizet, és abban főztem meg a halat. Petrezselymes krumplit készítettem köretnek.
Tálaláskor a halat a reggelről maradt tejfölös keverékkel öntöttem le. Mivel a megfőtt hal fele bőven elég volt, így vacsorára továbbgondoltam, és sütőben sült, sajtos halpogácsát készítettem, rozmaringos sült céklával.
A halat apró darabjaira szedtem, megszabadítva a szálkáitól, majd egy tojást ütöttem rá, és reszelt hozzá egy kevés edamit,megszórtam halas fűszersóval, és adtam hozzá még egy kanálnyi sós paprikakrémet, majd lapos korongokat formáltam. és sütőpapírra helyeztem. A céklát felkockáztam, megszórtam rozmaringgal, és meglocsoltam repceolajjal,
Végezetül egy vékony kis joghurtos majonézzel leöntöttem, és petrezselyemmel tálaltam.
Jó volt ez a halpogácsa, csak nagyon száraz, de a majonézes cékla kitűnő választásnak bizonyult mellé!, Pont megadta azt a pluszt, ami a halból hiányzott