Reggelire alma volt.
Ebédre pörköltet akartam enni, de letettem róla, és helyette lett, barna rizses zelleres, karalábés nem is tudom mi...
A zellert, és a karalábét lereszeltem, majd egy kevés kókuszzsíron sóval, majoránnával karöltve megdinszteltem,majd ráhelyeztem a megfőtt barna rizsre.
Első kóstolatra nagyon különleges íze volt. Anno egy szomszédom, csak karalábéból készítette a "káposztás tésztát", és valóban a dinsztelt karalábénak sült káposzta íze van, a zellert meg egyébként is imádom sülve.
Lehet jobban is lepiríthattam volna a reszelt zöldségeket, de féltem hogy megégnek, ezért csak egy pár percre tettem a tűzre,pont csak annyi ideig, míg a benne lévő nedvesség egy részét elveszíti, és puha szerkezetű lesz. Amíg a rizs főtt, a tegnapi maradék főtt babból készítettem egy krémet, Kevés zabtejet adtam hozzá, és összeturmixoltam egy pár kanálnyi sörélesztőpehellyel. Ezzel öntöttem le a dinsztelt zöldségeket, és egykanálnyi pehellyel szórtam meg.