Kaja - kúra

Kaja - kúra

Rétes, kezdőknek

2017. július 30. - önismereti utazó

Olyan jó kis rétest sikeredett összedobni, ebéd utáni desszertnek, hogy ezért hála Csillának! Leírni talán tovább tart mint elkészíteni, ezért én nem is bajlódom az alaprecept megtalálható Csilla oldalán. Igaz én most sem maradtam recept hű, de nagyvonalakban ugyan úgy készítettem, Egy…

Tovább

Alma répa hagyma, meg egy kis ...

.. majonéz, és máris kész egy szuper nyári saláta. Amikor valami számomra szokatlan, más számára lehet mindennapi kaja, csak úgy a semmiből bevillan, és menet közben összeáll (pont mint a mai sali), elcsodálkozom, és azon gondolkodok, hogy ez eddig MIÉRT nem jutott az eszembe? Egy óriási…

Tovább

Francia lecsó szabadon értelmezve, és egy kis gombás élvezet

Mivel a hűtő polcai roskadoznak a zöldségektől ezért egy kissé kibővült a lecsó összetétele. A múltkori szörfözésem alkalmával egy francia lecsóra akadtam, és most abból kiindulva, de nem recept hűen elkészült a saját francos lecsóm. Mivel a mennyiségeket nem szoktam mérni, és ez a recept is már…

Tovább

Almaszósz - merengő

Mi válassza el az almaszószt, a desszerttől? Amikor egy ismerősömnek elmondtam, hogy miként készült a vasárnapi ebédem "körete", azt mondta ő ezt inkább piskótával fogyasztaná, desszertnek, mert nála a sós és édes nem keveredhet! ! Ha belegondolok, önmagában is megállta volna  helyét, csak úgy egy…

Tovább
süti beállítások módosítása