Lehet jobb mint egy szelet rántott hús? Ha valaki pár éve azt mondja, hogy a zöldség egyre többször jobban esik mint egy szelet hús, komolyan megkérdőjelezem (az átlag húsfogyasztók szintjén), épelméjűségét!
Régen elképzelni sem tudtam hús nélkül az életem, hiszen vidéki lévén majdnem minden nap hús volt az asztalon. Mára ez lassan megfordulni látszik, mert egyre többször kerül zöldség a tányéromra, holott a mélyhűtő roskadozik a különböző húsok, húskészítmények súlya alatt.
Tegnap nagyon szép brokkoli köszönt rám a bolt polcáról, így ma ő került főfogásként a tányéromra, mert nem tudtam otthagyni!
Szerintem sokkal, de sokkal finomabb mint a karfiol, holott szegről végről rokonok! :)
Sima, rántott brokkoli volt tervbe véve rizzsel, és majonézzel, de amikor kinyitottam a szekrényt, és a burgonyapelyhet megpillantottam, tudtam nekem az kell, nem a sima panír, és ha már váltottam, akkor a rizst is lecseréltem hajdinára és a majonéz helyett egy joghurtos öntetet készítettem.
A hajdinát feltettem két kanál saját készítésű vegetás vízbe főni, a brokkolit (amit előtte pár perc erejéig blansíroztam), lisztbe, tojásba, és végül burgonyapehelybe paníroztam, majd forró olajban kisütöttem, Menet közben egy kis doboz joghurtba tettem olajos chilit (erről majd később bővebben), egy kiskanál vegetát, és egy gerezd reszelt fokit,
Egy baj van ezzel a kajával, olyan finom, hogy nem nagyon lehet abbahagyni!
Csak ajánlani tudom, aki eddig még nem próbálta, mindenféleképpen próbálja ki, milyen a burgonyapelyhes panír.