Az első napon való alma lét, nem pont a kedvenceim közé tartozik! Próbáltam változatosan elkészíteni, de jó, hogy túl vagyok már rajta! Ma a zöldségeké volt a főszerep, és ismételten olyan érzésem van, hogy túl egysíkú a táplálkozásom, hiszen annyi féle zöldség létezik, de én mégis csak egy párat favorizálok, igaz ebben az is közrejátszik, hogy főként a magam által megtermelt zöldségeket fogyasztom, hiszen abban többé kevésbé tudom, hogy mi nincs! Vagyis a burgonyán kívül nem vegyszerezek semmit, csak azt szívja magába ami a levegőbe van, ez is bőven sok!
Így kora reggel a kertben fellelhető nyári retek méretes példányai kerültek főételként a tányéromra.
Színesítésként kapott egy uborkát csíkokra és kockára vágva, pár darab datterini paradicsomot, és egy fél fej lila hagymát. Mivel ma a só és bors engedélyezett, így azzal alaposan megszórtam és mondhatni jóízűen el is fogyasztottam, bár a tökéletes élményhez most is csak egy kis olajos dresszing hiányzott!
Ebédre zacskóban sült, vagyis inkább párolt zöldségek voltak,
Mirelit vajbab, saját termesztésű batáta, cukkini, pár gerezd foki, és lila hagyma, ja meg két mini krumpli került szeletelésre, majd só, és bors társaságában a zacskóban kb fél óra alatt elkészült.
Vacsorára sült, sütőtök került az asztalra.
A reggeli útifüves lötyinek köszönhetően nem voltam éhes, a nap végére nem biztos, hogy elfogyott a másfél liter folyadék, de valamiért nem volt kedvem inni!