Mivel a hűtő polcai roskadoznak a zöldségektől ezért egy kissé kibővült a lecsó összetétele. A múltkori szörfözésem alkalmával egy francia lecsóra akadtam, és most abból kiindulva, de nem recept hűen elkészült a saját francos lecsóm.
Mivel a mennyiségeket nem szoktam mérni, és ez a recept is már több mint egy hetes, így csak alapanyagokat említek.
- Padlizsán,
- cukkini,
- gomba,
- piros hegyes erős,
- gomba,
- lilahagyma.
az alapanyagokat összevágtam egy kevés olajjal sóval ment a serpenyőbe, és amikor már kellően megpuhult, pár darab paradicsom követte, A lecsó az a kaja amit édesen szeretek, de ez most nem kívánt cukrot, a sárgarépa és a paprika kellő édes ízt kölcsönzött, így a befejezés előtt, kapott egy tojást amivel átforgatva már kész is volt a francos lecsó,ala Boglárka mód!
Vacsorára padlizsános gombás élvezet készült, de mivel nem megy a megvonás, így egy kis kolozsvári szalonna is került rá.
Egy tepsit vékonyan megkentem olajjal, enyhén megsóztam, majd a felkarikázott padlizsánnal telepakoltam a tepsit. Krémfehér sajtot aszalt paradicsommal és egy kevés tejföllel összekevertem, majd ebből a kencéből egy kanálnyit ráraktam a padlizsánokra. pár darabra zsülienre vágott sárgarépa került, a többire ugyan ezzel a kencével megkent gombafejek.és volt amibe még pár kis kocka sajt is beszökött a sárgarépa közé, ami a kence tetejét zárta. Minden esetben szalonna zárta a sort.
Azóta már készült hasonló változat, csak ott a sárgarépa az idő hiányában kimaradt. Nem tudom megmondani mit szeretek ezen a töltött gombán, de melegen, főként melegen, minden nap megenném!