Kora reggel, a langymeleg ellenére, meleg reggelire vágytam. Fogam pár krumplit, egy répát, pár darab hagymát, és már készült is a tepsis "egytál". A nyers zöldségeket meglocsoltam repceolajjal, alaposan összeráztam, hogy az olaj mindenhol átjárja a zöldségeket,, majd ütöttem rá két tojást, durva szemű sóval meghintettem, megszórtam tárkonnyal, és szerecsendióval, majd kb 4o perc alatt készre sült.
Lila hagymás savanyú káposzta salátával került a reggelizőasztalra.
Ebédre megújult az "étlapom", mert ördögszekér laska gomba került az asztalra. Ritkán megyek vásárolni, de akkor alaposan bevásárolok. Ma két doboz ördögi laskát vettem, és gyorsan lesütöttem, nagy részét már a mélyben.
Az ebédem alapját a laska adta, egy újabb "kilengéssel", laktózmentes, tejfölös habarással, A gombát felszeleteltem, petrezselyemmel, fokhagymával olajon lepirítottam, majd két kanál tejföllel egy kanál kölesliszttel, és kevés vízzel behabartam.
A gombához amarántlisztes galuska készült, 1 tojásból, amarántliszt és sós paprikakrém hozzáadásával, de mivel a nokedliszaggató szabira ment, így egy villával gnocchi nagyságú galuskák készültek.
Vacsora nem volt!